Sådan sikrer du din byggeplads med adgangskontrol og adgangsporte

Som entreprenør har du ansvar for alle dem der opholder sig på byggepladsen, og det er derfor også vigtigt at vide, hvem der er til stede. Derfor er indhegning vigtigt og kontrol er kun muligt via adgangsporte. 

Hos Heras Mobilhegn anbefaler vi adgangskontrol via vores adgangsporte, så du får en så funktionel og sikker arbejdsplads som muligt. Vores adgangsporte er både pålidelige, holdbare, hurtige og enkle at montere.

 

Hvorfor er adgangskontrol via adgangsporte så vigtige for byggepladsen?

Indretningen af byggepladsen afgørende, hvis den skal være funktionel og sikker. Hovedentreprenøren har ansvaret for alle, der opholder sig på byggepladsen - også selvom de ikke deltager i byggeriet. Derfor siger det også sig selv, at uvedkommende ikke bør få adgang til byggepladsen. For at forhindre hærværk og tyveri er det vigtigt at sikre den, hvilket kan gøres via adgangskontrol- og porte. 

Effektiv kontrol er nødvendig for at du kan sørge for sikkerheden på byggepladsen og sikre selve pladsen. Det fulde udbytte af adgangsportene opnås ved at indrette byggepladsen optimalt, og kan være afgørende for sikkerheden. 

 

Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med effektiv adgang til byggepladsen?

Vi ser ofte entreprenører, der prøver at lukke byggepladsen af med midlertidige hegn. I nogle områder er der dog større sandsynlighed for, at uautoriserede personer ved et uheld kommer ind på byggepladsen eller ser sig omkring af nysgerrighed. I det tilfælde anbefaler vi adgangsporte. 

Der er også forskel på adgang for personer og adgang for køretøjer. Ved personadgang er det for eksempel vigtigt at se på tilstrømningen af bygningsarbejdere. Hvor parkerer de, og hvordan kommer de ind på byggepladsen? 

Ved køretøjsadgang skal du tage hensyn til ting som lastbilernes drejeradius og placeringen af ind- og udkørsel for materialetransport. Dette afgør i sidste ende også, hvilke komponenter der er egnede til at bruge til adgangen og adgangskontrollen. For eksempel har en skydeport brug for plads i bredden, hvor en svingport har brug for det i længden.

Det er også almindeligt at indrette en zone, der er fri for personlige værnemidler (PPE). Dette er en zone inde på byggepladsområdet, hvor du endnu ikke er kommet ind på selve byggepladsen – her gælder ingen sikkerhedsforskrifter, og det er det er ideelle sted at modtage leverandører, besøgende og nye medarbejdere. Desuden bruges denne zone også ofte som parkeringsplads. Det skal du selvfølgelig også tage højde for, når du planlægger byggepladsen.

 

Find din løsning til adgangskontrol af personer og køretøjer

Afhængigt af byggepladsen er der forskellige løsninger til adgangskontrol. Det allervigtigste er, at de er pålidelige, holdbare, hurtige og enkle at montere:

  • Adgangslåge eller rotationslåge: Når der skal være reguleret adgang, anvendes der i de fleste tilfælde en adgangslåge. Den gør det muligt for personer at komme sikkert ind på byggepladsen.
  • Nødudgang: I tilfælde af en nødsituation skal alle forlade stedet hurtigt, sikkert og kontrolleret. Det er formålet med nødudgange.
  • Svingport: Denne port gør det synligt, hvor indgangen til din byggeplads er. Den sørger for at personer og køretøjer kan komme ind og forlade stedet, mens stedet holdes sikkert.
  • Skydehegnsport: Den består af et byggesæt med alle de dele, der skal til for at lave en skydeport i den eksisterende midlertidige hegnslinje.
  • Bomanlæg: Når der er meget trafik, er et bomanlæg en god løsning til at kontrollere, hvem der kommer ind på byggepladsen.
  • Skydeport: Denne rulleport er en smart og stærk løsning, der giver køretøjer kontrolleret adgang til din byggeplads


Hvordan sætter du dit byggepladsmateriel op?

Heras Mobilhegn tilbyder hjælp til entreprenører med indretning, layout og opsætning af adgangsporte. Ved at tage hensyn til miljøet opnår man det bedste setup til det ønskede resultat. Vi du gerne vide, hvilke muligheder du har for at sikre og holde uvedkommende væk fra byggepladsen og regulere trafikken på bedst mulig måde? 

Lav en aftale med vores rådgivere og find ud af, hvordan du bedst kan udnytte adgangskontrollen på din byggeplads.

Ring 7011 1207

Picture of Anders Sørensen

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.