Vidensbase

Alt, hvad du behøver at vide om byggehegn og barrierer

Heras Noise Control Barrier 2.0 E0805 no filter(4)
Klug und einfach

Kontroller støjniveauet på din byggeplads

Heras Støjhegn 2.0 reducerer støjforurening fra bygge- og anlægsarbejde med op til 32,8 dB.

Udfordringer industrien

Jaarbeursplein_bouw (4)

Hvorfor er det nødvendigt med sikkerhed på en byggeplads?

Hvordan undgår du ekstra omkostninger og forsinkelser i dit projekt på grund af tyveri eller vandalisme?

Læs mere

Leje af byggehegn: hvad er fordelene?

Heras Mobilhegn er den bedste partner for udlejning af byggehegn i Danmark, og har også den største erfaring. Vi har arbejdet sammen i mange år i forbindelse med byggeri eller store arrangementer.

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er hegn?

Hegn er en fællesnævner for både midlertidige og semi-permanent hegnsløsninger. Hegn bruges til forskellige formål: De kan bruges på og omkring byggepladser, som sikring, cykelskur, til opbevaring af blade og beskæringsaffald, men hegn kan også bruges til at give arrangementer den nødvendige infrastruktur. Det kan fx være en festival, koncert eller et sportsarrangement. Men hegnsløsninger giver også flere muligheder. De kan for eksempel bruges som beskyttelse af træer, til sikker afskærmning af udstyr, som ind- og udgang for beredskabstjenester og til sikring af et podium for både publikum og artist. Hegnene bruges til mange forskellige formål, men der er også forskel på hegnenes funktionalitet. For eksempel er der brandhæmmende hegn med monteret sejl, et lyddæmpende sejl på hegn og sejl som sørger for, at nysgerrige og uvedkommende holdes ude. De fleste hegn er fremstillet af aluminium og/eller galvaniseret stål.

Hvad er byggepladshegn?

Byggepladshegn er hegn, der bruges på og omkring byggepladser. Det kan være på en afsidesliggende byggeplads, på en byggeplads i byen, men byggepladshegn kan også bruges i nybyggerkvarterer. Byggepladshegnene har forskellige funktioner; for eksempel kan du med et hegn skabe en klar skillelinje, du holder uvedkommende på afstand, du skaber tydelige trafikruter og du sikrer, at medarbejderne kan udføre deres arbejde i ro. Med byggehegn sikrer du desuden materiale og udstyr, byggehegn, og med påmonterede lyddæmpende sejl begrænser hegnene mod støjgener.

Hvad er publikumshegn?

Publikumshegn er hegn, der anvendes til små og store arrangementer for at lede menneskemængder i den ønskede retning. Fx ved optog, demonstrationer eller arrangementer. Publikumshegn kan også bruges (midlertidig) afspærring af veje. Publikumshegn giver tydelige skillelinjer og ekstra sikkerhed. Publikumshegnene fremstilles hovedsageligt af aluminium og/eller galvaniseret stål. Der er publikumshegn, som både er stærke og lette, så de nemt kan flyttes. De tungere publikumshegn er yderst velegnede ved optøjer og katastrofer.

Hvad er et midlertidigt hegn?

Et midlertidigt hegn er et hegn, som du både lejer og køber. Midlertidigt hegn kan være nyttigt, hvis du i kortere eller længere tid har brug for et hegn, som ikke skal sættes fast i jorden. Det betyder, at det efter 2,5 år er dyrere at leje et hegn end at købe det. Med andre ord: Har du brug for et hegn i en periode på under 2,5 år, er det klogt at leje hegn. Leje af midlertidigt hegn har en række fordele, for eksempel er der ingen store investerings-, lager- og håndteringsudgifter, og du betaler kun det, du i virkeligheden bruger.

Hvad er et skydehegn?

Et skydehegn er et hegn man kan skyde ind og ud, og det kaldes også en skydeport. Skydeporte giver en praktisk, sikker og tydelig adgang til områder. Et skydehegn er et fleksibelt hegn med hjul under. Fordi en skydeport ikke har nogen drejecirkel, er den nem at åbne og lukke. Du kan nemt lave en skydeport i hegnet og give leverandøren en indgang, et krydsningsfelt til et maratonløb eller en nødudgang i tilfælde af ulykker. Et skydehegn passer altid, åbner hurtigt og giver komplet passage.

Hvad er et galvaniseret hegn?

Et galvaniseret hegn er et standardhegn med et tyndt zinklag. Hegnet er fuldstændig varmgalvaniseret i zinkbad. Zink modvirker korrosion. Den optimale beskyttelse mod rust. Det giver ikke kun produktet et bedre udseende, men også en længere levetid. De galvaniserede hegn er yderst velegnede til materialeservice eller udlejning. Hegnet er varmgalvaniseret og derfor praktisk talt uforgængeligt.

Hvad er et semi-permanent hegn?

Det semi-permanente hegn monteres i jorden med stolper. Hegnene fastgøres derefter på stolperne med 4 kraftige klemmer. Har du et længerevarende byggeprojekt, kan du vælge mellem midlertidigt hegn eller semi-permanent hegn. Dit valg afhænger af en række ting, såsom: har du brug for flere (midlertidige) indgange til byggepladsen? Er målet kun afgrænsning eller også sikkerhed?

Hvad er et anti-climb hegn?

Ordet anti-climb siger det tydeligt: Ikke klatre Et anti-climb hegn måler 3500 x 2000 mm. Maskestørrelsen på et anti-climb hegn er 35 x 150 mm. Et anti-climb hegn vejer 24 kg. Hegnet er det tungeste og mest robuste hegn, der kan fås. Heras Mobilhegns anti-climb hegn er fremstillet med meget fine masker, der fortsætter over hegnets overligger. Det afskrækker folk fra at komme ind på din ejendom over hegnet. Frem for alt får du med dette hegn en ekstremt solid indhegning af dit terræn, hvilket gavner sikkerheden for dine folk og lokale beboere.

Hvor stor er maskebredden?

Maskebredden er afstanden mellem to tråde. Et hegn består af vandrette og lodrette ståltråde med forskellige maskestørrelser, fastgjort til de omgivende rør. Hegnets styrke afhænger blandt andet af maskestørrelsen. Jo tættere trådene ligge, jo mere robust er hegnet.

Hvad er en Støjhegn ?

Heras Mobilhegns Støjhegn er et særligt effektivt redskab til reduktion af støjen på byggepladsen eller arrangementspladsen for støj fra fx generatorer eller andre støjkilder. Med den reducerer du generne for besøgene, medarbejdere og naboer. Noise Control Barrier er et hegn, der er udstyret med en polstret og lydabsorberende presenning, der i gennemsnit reducerer støjvolumen med 32,8 dB. På markedet findes dette hegn også som støjhegn.

Hvad er Hegnsholder?

Heras Hegnsholder er et beslag med et træhåndtag til nemt at løfte og (gen)placere byggehegn. Beslagets form gør det muligt for én montør at løfte hegnet. Ved at fastspænde Hegnsholderen i midten af byggehegnet fordeles vægten af hegnet jævnt. Dette sikrer et behageligt greb og en behagelig kropsholdning, hvilket reducerer ryg- og skulderproblemer betydeligt.
Søger du flere svar?
Dennis Rydberg

Accountmanager

Stil dit spørgsmål
166x250_Dennis Rydberg