Sådan sikrer du dit event effektivt

Ved events som koncerter eller festivaler kan der opstå mange forskellige situationer. Som arrangør bør du være forberedt på så mange af disse som muligt, herunder også at sikre eventpladsen korrekt. I denne artikel forklarer vi, hvordan det gøres bedst, og hvad du skal være opmærksom på.

 

Hvad er arrangementsbeskyttelse?

Effektiv arrangementsbeskyttelse består af flere elementer. Først og fremmest indebærer det at sikre området fysisk, så uønskede gæster holdes ude, og besøgende ikke forlader området vilkårligt. Dette skaber en mere kontrolleret ind- og udgang, hvilket letter både billetkontrol og oprydning.

Beskyttelsen handler også om at prioritere sikkerheden for dine gæster. Ved at skabe trygge rammer med afspærringshegn kan du forhindre massepanik eller andre kritiske situationer. Samtidig bevarer du et klart overblik over aktiviteterne på området.

Er sikkerhed påkrævet ved events?
Ved offentlige arrangementer samt store kommercielle arrangementer er det obligatorisk at anvende professionelt sikkerhedspersonale. Dette gælder eksempelvis fodboldkampe eller koncerter. Derudover skal også demonstrationer og offentlige forsamlinger sikres korrekt.

 

Beskyt værdigenstande og håndter nødsituationer

Effektiv arrangementsbeskyttelse beskytter både besøgende, medarbejdere og udstyr. Ved at adskille festivalområder fra backstage-områder skaber du zoner, hvor alle føler sig tilpas. Samtidig sikrer du instrumenter og værdigenstande mod tyveri og skaber gode rammer for kunstnere, som dermed får en positiv oplevelse og måske vender tilbage næste år.

En velorganiseret beskyttelse muliggør også hurtig reaktion på nødsituationer. Byggepladshegn kan skabe redningsgange og sikre adgang for beredskabspersonale, hvilket sparer dyrebare sekunder i akutte tilfælde. Flugtveje bør planlægges, så folk nemt kan evakueres og farlige situationer minimeres, f.eks. ved brand eller panik.

Hvor mange sikkerhedsfolk kræves der til events?
Der findes ingen faste regler for antal sikkerhedsfolk, men som tommelfingerregel anbefales én sikkerhedsvagt pr. 100 gæster. Dette sikrer, at du er godt forberedt og samtidig holder omkostningerne nede.
Hvornår skal der laves en sikkerhedsplan?
Der er ingen stramme deadlines for at udarbejde en sikkerhedsplan, men denne bør drøftes tidligt med ejeren af området. Uden en solid plan vil mange udlejere nægte at stille området til rådighed. Start derfor planlægningen i god tid, så du kan identificere og afhjælpe potentielle svagheder.

 

Arrangementsbeskyttelse – sådan gør du!

Forberedelse og planlægning er nøglen til effektiv beskyttelse. Overvej allerede i starten, hvilke situationer der kan opstå, og skab en worst-case-scenario-plan. Tag højde for terræn, antal gæster og eksterne faktorer som vejret. På den måde kan du opdage og eliminere potentielle risici på forhånd.

Valg af materialer er næste skridt. En kombination af standardhegn og halvhøje publikumshegn fra Heras Mobilhegn anbefales. Disse publikumshegn er robuste og ideelle til at styre menneskemængder. Samtidig bevarer du et godt overblik, mens gæsterne føler sig trygge uden at føle sig afgrænset.

God kommunikation er afgørende. Informationsskilte og infostande reducerer forvirring og panik. Heras Mobilhegns tilpassede byggepladsbannere, som kan trykkes med dit eget design, kan nemt monteres og bruges til at markere vigtige områder som udgange og toiletter. Klar og tydelig kommunikation skaber tryghed og hjælper med at forhindre alvorlige hændelser.

 

Kontakt os, når du vil vide mere om eventsikkerhed

Vil du vide mere om, hvordan du bruger byggepladshegn som arrangementsbeskyttelse? Ring til os på nummer 7011 1207 eller skriv en e-mail til info@heras-mobilhegn.dk. Vi rådgiver dig gerne. Du kan selvfølgelig også bede om et tilbud direkte:

Anmod om tilbud

Picture of Jesper Lehmann

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.