De 8 største årsager til problemer på byggepladsen

Forsinkede tilladelser eller tyveri af materialer. Bare et par af de problemer i forbindelse med byggeriet, der giver dig hovedpine. Sæt dig ind i otte grunde, der fører til forsinkelser, frustration og fejlomkostninger på byggepladsen. I denne blog kan du samtidig også læse, hvordan du kan løse disse problemer på byggepladsen.

 

Hvad er den hyppigste årsag til problemer på byggepladsen

1. Forsinkelse omkring tilladelser

Der er mange krav til en ansøgning om tilladelse: Byggetegninger, byggeberegninger, drøftelser og specifikationer af alle aktiviteter. Forsinkelser kan forekomme på alle trin i denne proces. Find en kyndig part med et godt omdømme til at hjælpe dig med at forberede og indsende ansøgningen om tilladelse. Søg om tilladelse i god tid og planlæg en indledende drøftelse med den pågældende kommune. På den måde gør du alt, hvad du kan for at undgå forsinkelser inden byggestart.

 

2. Hærværk og tyveri

Du kan være sikker på, at du også vil blive udsat for tyveri og hærværk på din byggeplads. Tænk på små materialer, der tages med af en medarbejder eller forbipasserende eller på større ting: Dyrere udstyr, som ubudne gæster tager med sig. Eller grupper af unge, der hænger rundt omkring din byggeplads og skader ting af kedsomhed.

For at undgå disse problemer er det vigtigt at se på sikkerheden omkring dit terræn med et kritisk blik. Egnede foranstaltninger såsom robust hegn, monteret med sikkerhedsklammer og indbrudssikre indgangsporte er en løsning. Fordi indgangsporten forbliver lukket i løbet af arbejdstiden, nedsættes risikoen for, at tyve ubemærket kommer ind på byggepladsen. Dette reducerer risikoen for tyveri markant.

 

3. Dårlig logistik på grund af forkert layout af indgangen

Logistiske problemer opstår ofte ved din indgang. Der ligger hindringer i indgangen, eller det kræver meget tid og energi for medarbejderne at overvåge indgangen. En skydeport, skydehegn eller en svingport er med til at skabe en sikker og velovervejet indgang til din byggeplads. En svingport giver for eksempel umiddelbart bred adgang for mennesker og byggetrafikken, mens en skydeport sikrer kontrolleret adgang til byggepladsen.

 

4. Støjgener

Der kommer stadig flere klager og påstande om støjgener på byggepladsen. Ved at reducere støjen direkte ved kilden skaber du et sikkert arbejdsklima for medarbejderne og et optimalt bomiljø for lokale beboere. Med personligt høreværn og støjhegn er du i stand til at dæmpe lyden op til et maksimum på 32,8 dB.

 

5. Ulykker og fald

Mere end halvdelen af de ulykker, der sker på byggepladsen er resultatet af et fald fra en højde. Ved at sikre, at byggepladsen er indrettet ryddeligt og velovervejet, sparer du mange lidelser. Tænk på at markere farlige steder på dit terræn, for eksempel ved at placere mobilhegn.

 

6. Kraftig vind

Holland er synonymt med vind, især langs kysten kan den være ganske kraftig. Det bliver der desværre ikke altid taget højde for, når man indretter en byggeplads. For eksempel forventer man ikke, at hegn med åben netstruktur vil blive påvirket af vinden. Og det er forkert, for det er netop denne type hegn, der tager meget skade af forkert montering. Hegnets masker danner tilsammen en slags mur, hvor vinden har frit spil. Dette kan give store skader, når der enten er valgt forkert hegn, eller det er monteret forkert.

Du skaber en sikker barriere ved med jævne mellemrum at placere et hegn på tværs. Hvis du vil bruge mobilhegn med presenninger på en sikker måde, så er en robust afstivningskonstruktion vigtig, så du undgår at gøre dit hegn til en drage i fuld størrelse.

 

7. Uønskede tilskuere

Det rigtige hegn omkring dit terræn og adgangskontrol holder uautoriserede personer, såsom legende børn og forbipasserende, ude af din byggeplads. At holde folk ude, der ikke har noget at gøre på din byggeplads, skaber distraktion. Med en professionel adgangskontrol i form af for eksempel et skydehegn holder du ikke kun uønskede gæster ude af byggepladsen, men du har også kontrol over, hvilke personer der er på byggepladsen. Du kan vælge mellem forskellige typer hegn til den videre indhegning af din plads, så du kan opnå tydelighed i enhver situation. Det giver autoriserede personer følelsen af, at de er velkomne, mens du holder uvedkommende på afstand.

 

8. Kommunikationsproblemer

Du skal forholde dig til mange parter i løbet af et byggeri, både i forberedelses- og i gennemførelsesfasen: Bygherre, arkitekt, entreprenører og installatører fx. Det er netop i kommunikationen mellem disse parter, at der opstår problemer, hvis der ikke laves klare aftaler. Med de forskellige sprog, der kan høres på en byggeplads, følger også fejlkommunikation. Da er det en god hjælp at udpege én tydelig kontaktperson, som ved præcis, hvad der foregår.

 

Problemer, der fører til fejlomkostninger

Forskning har vist, at fejlomkostninger, som forskellige parter er ansvarlige for, ofte opstår i den udførende fase. Årsagerne til de mange fejl, der dukker op i byggefasen, ligger ofte i projekteringsfasen. Alligevel ser det dog ud til, at en betydelig del af årsagen til fejlomkostningerne også kan findes i byggefasen. Kort sagt går der også noget galt i udførelsen – på selve byggepladsen. Kommunikation mellem parter betragtes som en af de vigtigste årsager. Men også andre problemer, som nævnt ovenfor, fører direkte eller indirekte til fejlomkostninger.

Tager du hensyn til alt det ovenstående, og tager kommunikationen med alle parter seriøst, og monterer professionelt hegn på den rigtige måde, vil du kunne reducere fejlomkostningerne. Så vil du få dobbelt udbytte af dit hegn!

Vi giver dig gerne gode råd om, hvordan du undgår problemer på byggepladsen.

Anmod om et rådgivende samtale

Picture of Jackie Anker

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.