50 år mobilhegn fra Heras

Hvordan en hollandsk opfindelse erobrede Europa

1966-2016: Mobilhegnet eksisterer i 50 år

I 1966 begyndte Heras med den standardiserede produktion af trådnethegn til midlertidigt brug. Som første producent i verden. I slutningen af 2016, ved mobilhegnets 50-års fødselsdag, passerer Heras Mobile Fencing & Security den magiske grænse på 1 million hegn pr. år. Det er en hegnslinje på 3.500 kilometer. Længere en motorvejen fra København til Lissabon (3.060 kilometer).

Heras mobilhegn er en fast værdi i 24 lande. Og selv organisatorerne af de olympiske lege i Rio de Janeiro kom til Oirschot, og købte 50 km mobile hegn. Hans Welting, administrerende direktør Heras Mobile Fencing & Security, om erobringen af Europa med en 100% hollandsk opfindelse: “Vores målgrupper fra bygge- og event-sektoren vælger stabil forretningsdrift, gode hegn og pålidelig logistik. ”

Ansvar

Det mobile produkt er med sine 50 år overraskende ungt. Indtil 1960'erne var plankeværk og/eller pigtråd almindeligt. I Holland blev det juridiske ansvar for ulykker på byggepladsen placeret hos bygherren eller entreprenøren. Heras-grundlægger Frans Ruigrok besluttede straks i 1966 at starte en serieproduktion af mobile hegn til sikring af byggepladser.

Fletvævshegn

Welting, tilknyttet Heras siden 1979: “Vævet i mobilhegnet var fletvæv. Et rør på midten gav ekstra forstærkning. De første rammer var 2 meter høje og 3,5 meter brede. En størrelse der lige var til at klare at montere. En ret intuitivt valgt størrelse, der nu er standarden i hele Europa.”

Synonymt for mobilhegn

Om markedsføringen i tresserne: “Det nye tilbud ville automatisk skabe en efterspørgsel, mente Ruigrok. Han satte straks navneplader på de første mobilhegn, og de solgte som varme brød. I slutningen af halvfjerdserne rullede hegn nr. en million ud af produktionslinjen. Heras blev synonymet for hegn. I Frankrig og Belgien eksisterer ordet mobilhegn ikke slet ikke. Der bestiller de ‘en heras’.”

50 år i fugleflugt

 • 1966: Heras beslutter som de første i verden at fremstille standardiserede mobile hegn.
 • 1989: Det første hegn, som vi nu kender det, med stålmåtte, der giver mere stabilitet og større sikkerhed.
 • 1999: Heras M500 Anti Climb bliver den nye globale standard. Om holdbarhed og sikkerhed: Mobilhegnet er med sin smalle maskebredde og de fremstikkende trådender ikke til at klatre over.
 • 2002: Anti Climb mobilhegn med kunststoffødder og højsikkerhedsklemmer.
 • 2007 (Holland) og 2009 (Belgien): Introduktionen af et samlet koncept til mekanisk og trådløs elektronisk sikring af byggeplads.
 • 2009: Midlertidige trådløse indbruds- og brandsensorer til skurvognen og den afsluttende byggefase.
 • 2012: Første producent og leverandør med CE-mærke på alle sine hegn. COcertificering på niveau 3.
 • 2014: Den midlertidige adgangskontrol bliver komplet: Mobile skydeporte, svingport, bomanlæg og mobil rotationslåge.
 • 2016: Standardløsninger til adgangskontrol i skyen.
 • 2016: Egne fabrikker i Belgien, Frankrig og Tjekkiet producerer 1 million mobilhegn på årsbasis. Selv organisatorerne af de olympiske lege i Rio de Janeiro kom til Oirschot, hvor de købte 50 km mobile hegn.
 • 2017 introduktion af Heras Smart Access