Tips til indretning af terrænet til dit arrangement

At arrangere en festival eller et sportsarrangement handler om mere end blot at få dit line-up klar eller tilrettelægge et kursus. I praksis skal du ordne alle mulige detaljer såsom opsætning og kontrol af dit område. Alt er muligt, men ikke til ethvert budget. Heldigvis er det ikke altid nødvendigt at investere i stor skala. At leje et hegn eller aftale med et cateringfirma giver bedre kontrol over omkostningerne.

Selvom festivaler og sportsbegivenheder har meget til fælles med hensyn til nødvendige faciliteter og interesser, kræver de hver sin tilgang. Derfor zoomer vi i denne artikel ind på festivalpladsen, og hvordan du bruger et lejet eller købt hegn i processen.

 

Tips til indretning af dit festivalterræn

Afgrænsning er mere end at opsætte en masse publikumshegn. Det er situationen alt for kompleks til. Du ønsker at have kontrol over alle indgange til dit terræn. Alligevel skal personer og materialer kunne komme ind og forlade stedet sikkert, på en kontrolleret og enkel måde gennem de almindelige ind- og udgange og i nødsituationer hurtigt gennem flugtveje. Til et festivalterræn er det bedst at vælge en skydeport i stedet for en svingport. Simpelthen fordi der ofte ikke er plads til en svingport, og fordi du er mindre fleksibel med en svingport. Af hensyn til dine festivalgæsters sikkerhed skal du installere fodgængerporte på vigtige steder. I en nødsituation giver disse porte dem mulighed for at forlade terrænet hurtigt og sikkert. Og ligesom et publikumshegn er det nemt at leje denne type anlæg.

God afgrænsning er også behagelig for lokale beboere. Dine besøgende hygger sig på terrænet, ikke udenfor det. Med lydtætte hegn begrænser du også støjbelastningen i kvarteret. Bruger du installationer såsom pumper eller generatorer på dit terræn? Så isolerer du dem nemt med en støjværnsmåtte. Dit forhold til de lokale beboere er meget vigtigt, så hold dem venlige.

 

Publikumshegn som et reklameværktøj

Publikumshegn sørger ikke kun for sikkerhed og håndterbarhed. De er også ideelle til at give dit terræn det rigtige look og informere dine besøgende. Vores Heras reklamebanner er fantastisk at printe på. I tråd med dit tema kan du sætte alle mulige ting på dem. Logoer, billeder og vigtige praktiske informationer, såsom opstillingen eller ruten på dit terræn til forskellige scener, førstehjælpsposten og andre faciliteter. På denne måde giver dine meter ekstra eksponering. Hegnsløsninger er som regel nemme at kombinere. Alt er muligt med hensyn til længde, bredde og højde.

 

Håndterbare spidsbelastninger under ankomster

På en festival skal man altid forholde sig til spidsbelastninger og meget forskellige situationer. Biler og cykler skal parkeres, og nogle vil opbevare deres ting midlertidigt. Alt dette skal ske på kort tid. Sørg for at være forberedt på dette, og gør for eksempel cykelparkering så let og bekvemt som muligt. Så finder man nemt cykel igen, og den er ikke beskadiget og kan nemt tages ud. Brug til dette formål lejede publikumshegn med ekstra information om arrangementet trykt på.

 

Strømlining af besøgende

For at modtage besøgende hurtigt og på en kontrolleret måde (billetter osv.), brug (dækkede) indgangsporte. På den måde sikrer du, at folk kommer ind på dit område i et reguleret antal. Under et arrangement bliver der ofte brugt mange penge på mad og drikke. Brug skiltning for at sikre, at catering er let at finde. Hold det enkelt. Enkle valg, enkle priser, enkle opgavefordelinger, stramme kommunikationslinjer og sørg for, at en bar eller disk er rummelig nok og let tilgængelig. Med effektive dispenseringsborde har du taget et vigtigt skridt fremad. Man lejer ganske enkelt sådan en udleveringsdisk, ligesom hegnet.

 

Forskellige faciliteter til dit arrangement

Hegn kommer i alle former, størrelser og designs og er også meget brugt til at skabe faciliteter på et terræn. Leje af publikumshegn er starten. Læs videre og se, hvilke faciliteter du kan bruge til dit arrangement. 

Sanitære faciliteter findes i alle former og størrelser, uanset om de er direkte tilsluttet på kloakken eller ej. Hvis folk skal vente længe eller gå langt, vil de finde alternativer. Angiv tydeligt, f.eks. med skiltning, hvor folk kan gå hen.

Spørg dig selv, hvilke faciliteter du har brug for og hvor har du brug for dem, og om du har brug for el (220v eller 380v), vand eller afløb der, og hvilke muligheder der er tilgængelige på dit terræn. Nogle gange er du nødt til at justere dine ideer i overensstemmelse hermed.

Sæt nok affaldsspande på strategiske steder. Det vil holde dit festivalterræn rent og komfortabelt selv om dagen, og du vil have mindre arbejde, når din festival er slut. Du kan også leje tilpassede skraldespande og fastgøre dem nemt og hurtigt til et publikumshegn.

Skab en række 'stille' områder under en festival, såsom et loungeområde, et backstageområde for kunstnere eller et førstehjælpsområde, hvor folk kan gå, hvis det er nødvendigt. Du kan skabe sådan et område på mange måder, som fx med en støjværnsmåtte, som dæmper lyden.

Af hensyn til sikkerheden for de optrædende og dine besøgende skal du oprette en sikkerhedszone nær scenen og forhindre, at hegn vælter. Vores kunder bruger scenehegn til dette formål. Disse er meget robuste, giver sikkerhedsfolk plads til at observere og er kombineret med hjørnehegn, der kan fungere som flugtporte i nødsituationer.

 

Festen kan næsten starte

Har du sørget for ovenstående, har du et overskueligt arrangement på plads. Der tager dog en masse tid og penge at opsætte og demontere et eventterræn. Vælger du de rigtige materialer, vil det spare dig for en masse tid, penge og hovedpine. Hurtig installation og flytning, hurtig montering og demontering er utrolig værdifuldt, når du skal organisere stort arrangement. Materialetype, vægt, design, kombinationsmuligheder og type koblinger har alle indflydelse på arbejdets hastighed og fleksibilitet.

Mange publikumshegn og andre hegn leveres i et transportstativ, som du placerer i den ønskede position med en gaffeltruck. Fra transportstativet placeres hegnene så det rigtige sted. Afhængigt af dine behov og krav kobler du dem simpelthen sammen ved hjælp af fødder og klemmer. Med godt udstyr kan dette gøres hurtigt, og der er uendelige muligheder for at kombinere. Så har du altid en sammenhængende løsning.

 

To ved mere end én

Har du en god idé og vil du organisere dit eget arrangement? Det kan give dig et enormt kick at organisere det. Især når alting kører som smurt og alle går begejstrede hjem bagefter.

Hvor stort vil du have det? Det er ikke entusiasme, du mangler. For at overskue alle de praktiske forhold og være godt forberedt, er det en god idé at tale med dine leverandører på et tidligt tidspunkt. De beskæftiger sig med disse spørgsmål på daglig basis. På den måde kan du have fokus på programmet. Vær velinformeret. Du vil ofte få tips om ting, du ikke havde tænkt på i første omgang, eller løsninger, du ikke har set før. To ved mere end én, og det er nemt at leje et publikumshegn.

Planlægger du et arrangement? Heras Mobilhegn tænker gerne sammen med dig.

Anmod om et rådgivende samtale

Picture of Anders Sørensen

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.