Støjværn er med til at gøre dit arrangement eller festival til en succes

Omgivelserne ønsker at et arrangement eller festival får succes. Men ønsker du som organisator også, at de skal kunne nyde ro og fred uden at være påtvunget din musik eller andre lyde. Det hjælper at placere støjdæmpende hegn i områder, der er følsomme for støj.

I denne blog vil vi gerne fortælle dig, hvordan støjforurening i omgivelserne fuldstændigt kan overskygge en begivenhed eller festival. Men vi fortæller dig endnu mere om hvordan du nemt kan undgå disse klager, som kan lægge et stort pres på et arrangements succes, nemlig ved at bruge støjskærm.

 

Forår og sommer; sæson for store arrangementer og festivaler!

Foråret kalder og sommeren kommer. Det er tiden for udendørsarrangementer og festivaler, der ofte varer helt ud til de små timer. Spørgsmålet trænger sig på: Hvordan forhindrer vi som organisation, at vi – uden at ville det – påfører omgivelserne generende støj? Brugen af en støjværnsmåtte er løsningen.

 

Respekt for miljøet

Hvis vi vil behandle omgivelserne med respekt og bevare vores gode relationer, kræver det først og fremmest åben kommunikation. Fortæl omgivelserne, hvad de kan forvente i form af lydstyrke under arrangementet. Men fortæl dem også, hvad du gør for at forhindre, at lyden bliver årsag til irritation og gener. Ved at tale med hinanden og holde samtalen åben under arrangementet, skaber man mere forståelse. Hvis du ikke gør det, kan støjforurening i værste fald føre til aflysning af arrangementet eller festivalen. Og det er det sidste, man som organisator ønsker.

 

Tag hensyn til lyden ved opstilling af scene

Loven fastsætter bestemmelser, der beskytter miljøet mod støjforurening. Det er vigtigt allerede fra begyndelsen af planlægningen at tage hensyn til de regler angående lydstyrken, som er fastlagt af loven. På den måde undgår du problemer med ansøgningen om tilladelse. Du undgår også, at miljøet gør oprør i den fase. Noter de støjfølsomme placeringer i layoutet, og tag dette i betragtning ved opsætning af scener og andre lydbærere. Du kan muligvis justere din opstilling af scenen. Du kan muligvis rette lydbølger i en retning, hvor der bor ingen eller færre mennesker. Men se også på, hvordan anvendelsen af Støjhegn kan være løsningen.

 

Win-win ved brugen af Støjhegn 2.0

Det er naturligvis ikke altid let at navigere mellem de besøgendes musikalske ønsker og behovet for ro i miljøet omkring. Men vær klar over, at støjniveauet på 100 dB, som koncerter ofte kommer op i, svarer til lydstyrken fra en motorsav eller en pneumatisk hammer. Støjhegn absorberer lyden og reducerer støjniveauet til maksimalt 32,8 decibel.

 

Et klagefrit arrangement

Én ting er dog sikkert: Når publikum går tilfredse hjem og omgivelserne med fornøjelse ser tilbage på et par hyggelige dage, som de kunne nyde i fred, så er arrangementets succes markant større, både for besøgende, miljø og organisation. Vil du gerne bestille Støjhegn til dit arrangement? Så kan du anmode om et tilbud.

Anmod om tilbud

Picture of Jesper Lehmann

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.