Byggehegn skal beskyttes mod al slags vejr - Korrekt sikring og opbevaring

Når man forbereder et nyt byggeprojekt, er der mange ting at tage højde for. Både det rigtige valg af byggehegn, den passende opstillingsplads samt opstilling og demontering skal være godt organiseret. Desværre har erfaringen vist, at beskyttelsen mod svære vejrforhold og skader ikke altid står øverst på listen hos alle entreprenører.

 

Væltede byggehegn kan udover materielle skader i værste fald også forårsage personskader. For at forhindre ulykker og sikre en omfattende beskyttelse af medarbejderne, informerer vi i denne artikel om korrekt sikring og opbevaring af byggehegn.

 

Sikring af byggehegn: Opsætning af storm- og vindbeskyttelse

Du kan fastgøre byggehegnet med en ekstra støtte eller skråstiver. Den skrå støtte placeres bag hegnet i ca. ⅔ af hegnets højde og fastgøres med et jordspyd. Dette skaber en trekantform mellem støtten, jordspyddet og hegnet, hvilket giver stabilitet og gør det betydeligt sværere for hegnet at vælte. Derved sikrer du ikke kun effektiv vind- og stormbeskyttelse, men forhindrer også skader forårsaget af hærværk på grund af det øgede vippepunkt. Uanset hvilken løsning du vælger, bør du allerede i din projektplanlægning tage højde for den rette beskyttelse mod vind og storm. 

Hvis du har spørgsmål vedrørende korrekt sikring, kan du altid kontakte vores kundeservice. Vores kyndige supportteam står til rådighed enten telefonisk på 7011 1207 eller via vores kontaktformular.

 

Sikkerhed ved transport og opbevaring: Forebyg skader på byggehegn

Til sikring af byggepladser er placering og korrekt opstilling af hegnene afgørende. Mange glemmer dog, at demontering af hegnsfelter og efterfølgende transport også skal tages i betragtning for at forebygge skader og beskytte mod ydre påvirkninger. Såkaldte transportstativer er den ideelle løsning til dette formål, da de letter livet både ved demontering, transport og genopstilling.

Inden du begynder at demontere hegnet, bør du placere transportstativerne ved siden af hegnsområdet. Derefter løfter du hegnene et ad gangen op i transportstativet og stabler dem enten horisontalt eller vertikalt afhængig af varianten. På denne måde kan du opbevare og transportere et stort antal hegnsfelter på et lille areal.

Da en gaffeltruck efterfølgende kan løfte stativerne op i lastbilen, risikerer du ikke, at stolperne kommer i kontakt med jorden eller at hegnene bøjes. Desuden sikrer stativerne stabilitet og lastningssikkerhed i modsætning til at læsse enkelte hegn direkte i lastbilen. Medarbejderne har derved mindre risiko for at komme til skade ved læsningen, og risikoen for, at hegnene senere forskubber sig i lastbilen, er også markant lavere. Dermed sikrer du byggehegnene i trafikken.

Hegnenes levetid forbedres også, da skader ved læsning forhindres. I værste fald kunne rør på hegnene knække eller bøje, hvilket igen kunne medføre materielle skader og personskader på byggepladsen.

 

Sikre byggehegn fra Heras Mobilhegn

Udover de egentlige metoder til sikring mod storm- og vindskader er det af stor betydning at anvende hegn af høj kvalitet. Hos Heras Mobilhegn tilbyder vi de rette byggepladshegn til enhver type projekt. Kombiner disse med korrekt byggepladssikring udført af vores kyndige personale og reducer risikoen for skader på din byggeplads. 

 

Kontakt os angående mobilhegn og sikring af byggepladsen

Ring til os på nummer 7011 1207 eller skriv en e-mail til info@heras-mobilhegn.dk. Vi rådgiver dig gerne.

Læs mere om byggehegn og barrierer på vores vidensbase eller få mere at vide om Heras Mobilhegn. Få et individuelt tilbud:

Anmod om tilbud

Picture of Jonathan Skov-Larsen

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.