Købe eller leje mobilhegn? 5 Gode råd til det rigtige valg

Et tilbagevendende spørgsmål hos mange entreprenører er: Skal jeg købe eller leje mobilhegn? I mange entreprenørers øjne ser leje dyrere ud end købe. I mange tilfælde er leje dog afgjort mere attraktivt på bundlinjen sammenlignet med at købe. Der er forskellige overvejelser, før du træffer det rigtige valg mellem at leje eller købe et mobilhegn. Følgende punkter er vigtige for at kunne træffe beslutningen mellem køb eller leje.

 

Beslutningspunkter, der gør det lettere at købe eller leje byggehegn

1. Prisen på mobilhegn i forholde til projektets varighed

Hvis valget om at leje eller købe kun afhænger af prisen på mobile hegn, er omdrejningspunktet (når leje bliver dyrere end at køb) et byggeprojekt på gennemsnitligt 2,5 år. Det vil sikkert overraske mange, for entreprenører tror ofte at leje i højest et vil være lønsomt. Lige en randbemærkning:

  • Det købte mobilhegn skal i pris kunne sammenlignes med det hegn, der bliver lejet ud. Et gennemsnitligt mobilhegn (af god kvalitet) holder i ca. 3 år.
  • Tag højde for mobilhegnets kvalitet (og dermed levetid) i valget mellem køb og leje.  Et let midlertidigt hegn af dårligere kvalitet holder i de fleste tilfælde mindre end 2 år. Varer byggeprojektet længere en hegnets levetid , er du nødt til at købe nyt hegn, og så bliver 'billigt' selvfølgelig dyrt.

Vær opmærksom på yderligere fragtomkostninger ved leveringen. Ved køb er levering af hegnet i de fleste tilfælde gratis. Ved leje af hegnet kommer leveringen oven i prisen. Udgifterne til afhentningen har du i begge tilfælde.

 

2. Flere byggeprojekter, der med startdatoerne følger hinanden

Har du udsigt til projekter, der skal starte efter det aktuelle projekt? Når det aktuelle projekt eller de efterfølgende byggeprojekter varer længere end 2,5 år, bliver køb mere interessant. Vær dog opmærksom på startdatoen for det næste projekt.

Eksempel: Projekt A kører ét år, fra marts til marts. Dertil har du brug for 100 hegn. Projekt B begynder i april og varer også et år. Til begge projekter har du brug for 100 mobilhegn. Når projekt A bliver forsinke,t opstår der en periode, hvor der midlertidigt er behov for 200 mobilhegn. Når projekter på den måde bliver forsinkede, kan midlertidig leje af ekstra – i dette tilfælde – 100 hegn være en løsning. I dette eksempel er køb af 100 mobilhegn og midlertidig leje af 100 mobilhegn billigere end at investere i 200 mobilhegn.

 

3. Gennemsnitlig levetid og skader på mobilhegn

Hvad er den gennemsnitlige levetid på hegn? For dem, der er meget påpasselige med sine hegn, er leje sandsynligvis mindre interessant. Men vores erfaring er, at der i praksis går betydeligt flere mobilhegn tabt, end man normalt regner med.

Ofte er der også den opfattelse, at der skal betales meget for eventuelle skader ved leje. Det er en hårdnakket misforståelse: Kun den virkelige skade, som lejeren har påført hegnet, bliver beregnet. De såkaldte 'brugsskader' opkræves ikke ved leje.

 

4. Udnyttelsesgrad

Hvor stor er udnyttelsesgraden af den nuværende beholdning? Når der i størstedelen af byggeprojektet er behov for færre hegn, er det en skam at købe konstruktionshegn, der derefter forsvinder på lager i flere måneder. Derfor kan det være interessant at leje, når der er spidsbelastning, og på den måde får en sund udnyttelsesgrad. (70% - 80%)

 

5. Investere eller sprede udgifterne

Leje er attraktivt, fordi du spreder betalingen og kun betaler for det, som du i virkeligheden bruger (lejer). Kun til byggeprojekter, der varer længere end 2 år, bliver det interessant at foretage en engangsinvestering.

 

Det er værd at overveje at leje byggehegn fra Heras Mobilhegn

Fordelene ved leje kort sagt:

  • Sprede udgifterne
  • Altid god kvalitet
  • Ingen lagerudgifter
  • Færre udgifter til håndtering
  • Sortering af hegn er ikke nødvendig

Generelt kan man sige, at i mange tilfælde er leje mere interessant end køb. Det er altid praktisk at have en lille beholdning, men til spidsbelastninger (midlertidigt større behov for mobilhegn) med overlapning mellem forskellige projekter, anbefaler vi at leje. Du kan læse alt dette igen på vores side leje af mobilhegn.

Anmod om tilbud

Picture of Jesper Lehmann

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.