4 tips til at den bæredygtige byggeplads

Efterspørgslen for byggefirmaer med en bæredygtig praksis er stigende. Det er logisk, set i øjnene af de aktuelle udfordringer med klimakrise, biodiversitetskrise og ressourceknaphed. Som modsvar, ser man mere og mere at entreprenører udforske de forskellige muligheder for cirkulært byggeri, bæredygtige indkøb og en bæredygtig byggeplads.

 

Opbygning af en bæredygtig sektor

Det bliver stadig vigtigere at udvikle og realisere bæredygtige projekter. Dette bør også implementeres på byggepladsen. Men hvad er egentlig en bæredygtig byggeplads? 
En bæredygtig byggeplads er en, hvor miljøbelastningen er så lille som muligt. For eksempel kan du bruge genanvendelige materialer og reducere CO2-udledningen så meget som muligt. Desuden mindskes generne for det omkringliggende område. I denne blog giver vi dig 4 tips til realiseringen af en bæredygtig byggeplads.

 

1. Brug bæredygtige mobilhegn

Bæredygtigt udstyr er et vigtigt aspekt af en bæredygtig byggeplads. Der findes nu bæredygtige alternativer til mere og mere udstyr, såsom elektriske maskiner og hybridgeneratorer. Der er også mere bæredygtige alternativer til byggepladshegn. Vi har kortlagt miljøpåvirkningen af vores M500 byggehegn ved hjælp af en EPD, så du kan vælge det hegn med den laveste påvirkning.

 

2. Genbrug frigivet materiale

På byggepladsen lægges der i stigende grad vægt på genbrug af materialer. Mange byggefirmaer gør det allerede, men der er også byggefirmaer, som endnu ikke sorterer deres affald. Også selvom (gen)brug af materialer er en enkel måde at gøre din byggeplads mere bæredygtig på. Ved at sortere affald holder du styr på, hvilke materialer du (umiddelbart) kan genbruge. Det kan for eksempel gøres ved at opsætte en miljøenhed på din byggeplads. Hvad du ikke længere selv har brug for, kan du sende til andre parter. På denne måde behøver du aldrig at smide dine genbrugelige materialer ud.

 

3. Logistisk bæredygtighed

En anden vigtig del af en bæredygtig byggeplads er logistik. Byggevirksomheder kan spare en masse CO2-udledning ved at gøre logistikprocesser mere bæredygtige, for eksempel ved at bruge elbiler. Du kan også reducere dit CO2-udslip ved at optimere lastbilruterne.

 

4. Gør alle involverede (mere) opmærksomme på den bæredygtige måde at arbejde på 

For at gøre din byggeplads mere bæredygtig er det også vigtigt at implementere en bæredygtig måde at arbejde og tænke på. Overvej mere bæredygtige indkøb for at have færre ubrugte materialer på din byggeplads. Kunder stiller også jævnligt yderligere krav til bæredygtighed ved udbud. Ved at være miljøbevidst og opmærksom på bæredygtighed, kan du være foran dine konkurrenter, bl.a. i en udbudsproces. 

 

Heras Mobilhegn – din ansvarlige samarbejdspartner

Vi hjælper dig gerne med at indfri dine ambitioner om en bæredygtig byggeplads. Ud over vores mere bæredygtige mobilhegn, optimerer vi også vores logistikydelser. Desuden er et af vores CSR-mål, at 15 % af den eksterne transport vil have lavere emissioner i 2025. Sådan bidrager vi til din bæredygtige byggeplads.

Vil du have mere information om at gøre din byggeplads bæredygtig? Eller købe eller leje et mere bæredygtigt mobilhegn? Så kontakt os.

Ring 7011 1207

Picture of Jackie Anker

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.