Mobilhegn dimensioner: Hvad skal du tage i betragtning?

Med det rigtige hegn afgrænser du din byggeplads og sørger for, at ingen uvedkommende får adgang til byggepladsen. Heras standard mobilhegn har en arbejdsbredde på 3,5 meter og er 2 meter højt, og de kan anvendes til at afskærme de fleste meter omkring en byggeplads. Men i dag er der mange typer konstruktionshegn, der kan bruges. Hvordan afgør du hvilket hegn, der egner sig til din byggeplads? Og hvor mange hegn har du brug for? Denne blog forklarer, hvad du skal tage i betragtning.

 

Dimensionerne på de forskellige typer byggehegn

Foruden standard mobilhegn kan du også bruge byhegn og publikumshegn på byggepladsen. Disse hegn har alle forskellige dimensioner. Standardmålene på disse mobilhegn er:

  • Heras mobilhegn: 3,5 meter bredt oh 2 meter højt
  • Heras byhegn: 2,2 meter bredt og 2 meter højt
  • Heras publikumshegn: 2,5 meter bredt og 1 meter højt

Derudover fås også tilpasningselementer 2,2 meter bred og adgangslåger 1,2 meter bred. Højden på mobilhegnet er standard 2 meter, men det kan også leveres i højder på 1 og 2,45 meter.

 

Byggepladsens størrelse

Byggepladsens størrelse er selvfølgelig det vigtigste, du skal tænke på, når du skal afgøre, hvor mange mobilhegn du har brug for. Standard mobilhegnet er 3,5 meter bredt. Med denne type hegn beskytter du den største del af byggepladsen.

En omkredsen på en byggeplads kan dog aldrig deles perfekt med 3,5 meter. Når du skal montere et hegn, er det derfor klogt at tage nogle ekstra hegn. Derudover er der i mange tilfælde behov for yderligere hegn på selve byggepladsen. For eksempel for at afskærme et separat rum eller bevægelige dele, såsom på en kran.

 

Byggepladsens placering

Foruden byggepladsens og hegnenes størrelse spiller også byggepladsens placering en stor rolle. I den indre by er der f.eks. meget færre meter, der skal afskærmes. Her er også i større grad tale om tilskuere og trafik. 

 

Begynd altid med indretningen af byggepladsen

Det er vigtigt ikke kun at se på byggepladsens omkreds og placering. Byggepladsens indretning bestemmer også hvilken type hegn og hvor mange hegn, du har brug for. Er der tale om en inder- og en yderring? Hvordan er adgangen for personer og køretøjer indrettet? Hvor er der behov for ekstra sikkerhed? Dette bestemmer ikke kun, hvor mange hegn der er behov for, men også hvilken type hegn og hvilket tilbehør. Publikumshegn er for eksempel ideelle til at guide fodgængere. Også mobilhegn på 1 meter højde i kombination med fødder er meget velegnede til at guide trafik.

 

Hvilken type Heras hegn passer til din byggeplads?

Vil du vide, hvilke hegn og hvilket tilbehør der er bedst egnet til din byggeplads? Lav en aftale med vores rådgivere og få fuldt udbytte af det rigtige mobilhegn.

Picture of Jesper Lehmann

Fortæl om din udfordring!
Vi står klar til at hjælpe.

Vi vil naturligvis gerne fortælle mere om vores produkter og ydelser ved en personlig samtale. Book en aftale med det samme ved at trykke på knappen nedenfor.